↑ Return to Programok

Oldal nyomtatása

Hétrétország

Természetből a java – művészetből a magva – nyitott porták, nyíltszívű emberek – értelmes szórakozás, miegymás!

A tíz napon át zajló fesztivál célja, hogy összekösse a művészetek által képviselt kultúrát az Őrség hagyományos értékeivel. Programja bővelkedik zenei, színházi, irodalmi és filmes eseményekben. A Nyitott Porták hálózata pedig a rendezvény ideje alatt a falusi tanyák, és a kézművesek műhelyeinek világába enged betekintést, kínál kóstolnivalót, illetve jóízű beszélgetést a helyiekkel.

A Hétrétország fesztivál alapításának célja az volt 2002-ben, hogy az Őrség kulturális és néprajzi hagyományára támaszkodva létrejöjjön a háromoldalú határ menti övezetben egy olyan nagyrendezvény, amely az egész térség emblematikus turisztikai vonzerejévé válhat.

Hétrétország – a szerek és porták fesztiválja összeköti a művészetek által képviselt magas kultúrát a lokális hagyományok hétköznapi értékeivel. „Aktív fesztivál” – mert alkotó táborok, workshopok formájában képzési-, oktatási- és közösségformáló funkciót is betölt.

Programjában értékes, újszerű művészeti produkciókat vonultat föl, élvonalbeli előadókkal, szinte valamennyi művészeti ágból.

Mindehhez az Őrségi Nemzeti Park érintetlen természeti környezete szolgáltat vonzó hátteret.

 

Időpont: augusztus közepe

Helyszín: Őriszentpéter és környéke

Információ: Őrségi Teleház 94/548-138

Honlaphttp://www.hetretorszag.hu/

 

Az adott cikk linkje: http://www.orsegapartman.hu/programok/hetretorszag/